0
Sprødstegt rødspættefilet med gnocchi og grønne asparges

Sprødstegt rødspættefilet med gnocchi og grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne asparges
1 min.
Asparges

Kassér den nederste tredjedel af aspargeserne ved at knække den af, og del derefter resten i bittesmå stykker.

gnocchigrønne aspargeskrystal karlcitron
5 min.
Gnocchi

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Kog gnocchierne i 3-4 min., til de er al dente. Kom asparges i vandet, og kog dem med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop. Rør gnocchier, asparges, revet ost (gem lidt til anretning) og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af kogevandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til gnocchierne er cremede og lækre. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Fif: riv den gule citronskal fint, inden du presser citronen. Skallen skal bruges senere.

rasprødspættefilet
10 min.
Fisk

Del fisken i 2 stykker pr. person. Krydr stykkerne med lidt salt og peber. Vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen. 

Fiskestykkerne steges sprøde på en pande i lidt neutral olie og smør. 

Alternativt friteres fisken i en gryde eller friture.

Gryde: Fyld ca. 1 liter olie i en 4 liters gryde, så olien står 6-8 cm højt i gryden. Fritér de panerede fiskestykker i ca. 180 grader varm neutral olie. Fritér højst 2-3 stykker ad gangen, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.

Friture: Fritér de panerede fiskestykker i ca. 180 grader varm neutral olie. Fritér højst 4-6 stykker ad gangen, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for, at olien er varm nok, før du friterer næste omgang.

 

citronkrystal karlpurløg
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med revet citron. Vend fintskåret purløg i gnocchierne lige før servering. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?