Fisk: Del hver fiskefilet i 2 ved at skære den midt over på den lange led. Læg fileterne i en skål og krydr dem med 1/3 af tabbouleh krydderiet samt lidt salt og peber. Drys med et par spsk. hvedemel og vend det hele sammen så fisken er dækket af mel. Ryst det resterende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken og vend rundt så fisken er dækket. Til sidst drysses der med rasp som presses godt ind i fisken. Steg dem på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver) til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end totalt 3-4 min. Drys med lidt salt og pynt med brøndkarse og skåret citron.
Tabbouleh: Hæld bulguren i en skål og hæld kogende vand over til vandet står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 10 min. Hæld bulguren i en sigte så overskydende væde kan dryppe fra. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Skyl, tør og hak persillen. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og resten af tabbouleh krydderiet. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kundekommentarer ()