Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt linserne over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.
Bælg ærterne. Fjern de groveste stilke fra grønkålen og snit den groft. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint. Snit forårsløg tyndt - gerne lidt på skrå.
Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.
Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge og tage godt med farve og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.
Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.
Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen til grøntsagerne. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskal.
Anret de drænede linser i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.
NB Billedet viser retten lavet med ris, men du vil modtage linser i denne uge.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()