0
Sprødstegt gris med nye ærter, grønkål og persille

Sprødstegt gris med nye ærter, grønkål og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grønne linser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt i ca. 15 min.

forårsløggrønkålærter i bælgbredbladet persille
3 min.
Grønt

Bælg ærterne.

Fjern de groveste stilke fra grønkålen, og snit den groft. 

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint. 

Snit forårsløg tyndt (gerne lidt på skrå).

bredbladet persillecitronbiryani krydderiforårsløggrønkålærter i bælgHakket grisekød
15 min.
Kød

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.

Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge og tage godt med farve og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.

Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.

Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen til grøntsagerne. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret de drænede linser i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.

NB Billedet viser retten lavet med ris, men du vil modtage linser i denne uge.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
804 kcal
Fedt:
42,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,6 g
Kulhydrat:
39,2 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
23,9 g
Protein:
53,1 g