Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Bælg ærterne.
Skyl grønkålen, fjern de groveste stilke, og snit kålen groft med en kniv.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Skyl forårsløg, og snit dem tyndt - gerne lidt på skrå.
Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.
Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge, og tage godt med farve, og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.
Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.
Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskal.
Anret de kogte ris i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften