Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Flæk squashen på langs og rids den lidt i "kødet" med en kniv.
Bland tomatpure og paprika i en skål og rør ca. 1 spsk. vand og 1 spsk. olivenolie pr. kuvert i. Gnid squashen med blandingen og krydr med lidt salt. Bag squashen i et ildfast fad med skærefladen op ca. 20 min. i ovnen, til den er mør.
Kom sorghum i en kasserolle og dæk rigeligt med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 15 min til de er møre.
Skær æblet i små tern og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.
Skær kødet i mundrette stykker og steg dem sprøde og gyldne på en godt varm pande i ca. 3-4 min. i en smule olivenolie.
Dræn sorghum for vand og vend dem sammen med løg og æbler. Smag til med lidt salt.
Anret i en dyb tallerken med bagt squash og kød ovenpå.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()