0
Sprødstegt svinenakke med sorghum og krydderbagt squash

Sprødstegt svinenakke med sorghum og krydderbagt squash

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashtomatpurérøget paprika
1 min.
Bag squashen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Flæk squashen på langs og rids den lidt i "kødet" med en kniv. 

Bland tomatpure og paprika i en skål og rør ca. 1 spsk. vand og 1 spsk. olivenolie pr. kuvert i. Gnid squashen med blandingen og krydr med lidt salt. Bag squashen i et ildfast fad med skærefladen op ca. 20 min. i ovnen, til den er mør.

sorghum
5 min.
Kog sorghum

Kom sorghum i en kasserolle og dæk rigeligt med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 15 min til de er møre.

æbleskalotteløg
10 min.
Skær det grønne

Skær æblet i små tern og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Steg kødet

Skær kødet i mundrette stykker og steg dem sprøde og gyldne på en godt varm pande i ca. 3-4 min. i en smule olivenolie. 

30 min.
Anretning

Dræn sorghum for vand og vend dem sammen med løg og æbler. Smag til med lidt salt.

Anret i en dyb tallerken med bagt squash og kød ovenpå.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?