0
Pocheret lyssej med perlebyg og krydderbagt squash
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashtomatpurérøget paprika
1 min.
Bag squashen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Flæk squashen på langs, og rids den lidt i "kødet" med en kniv. 

Bland tomatpuré og paprika i en skål, og rør ca. 1 spsk. vand og 1 spsk. olivenolie pr. kuvert i. Gnid squashen med blandingen, og krydr med lidt salt. Bag squashen ca. 20 min. i et ildfast fad med skærefladen op, til den er mør.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til fisken. Du skal bruge ca. 1 liter vand pr. kuvert.

perlebyg
5 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyg i en kasserolle, og dæk rigeligt med vand. Tilsæt lidt salt, og kog ca. 15 min., til de er møre.

æbleskalotteløg
10 min.
Skær det grønne

Skær æblet i små tern, og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

lyssejfilet med skind
20 min.
Pocher fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Når vandet koger, slukker du for gryden, tilsætter fisken, og lader den trække færdig ca. 10 min. under låg. Tag fisken op af gryden, og træk skindet af.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyg for vand, og vend dem sammen med løg og æbler. Smag til med lidt salt.

Anret i en dyb tallerken med bagt squash og fisk ovenpå. Slut af med en klat yoghurt på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.