0
Sprødstegt torsk med orecchiette pasta, grønne asparges og krystal karl

Sprødstegt torsk med orecchiette pasta, grønne asparges og krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

purløggrønne asparges
1 min.
Asparges & purløg

Knæk den nederste 1/3-del af aspargeserne, og del herefter aspargeserne i bittesmå stykker. Skær purløg fint.

orecchiette pastagrønne aspargespurløgkrystal karlcitron
5 min.
Orecchiette

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Kog orecchiette i 2-3 min., til de er al dente. Kom asparges i vandet, og kog dem med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop. Rør orecchiette, asparges, revet ost og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Vend purløg i til sidst.

Fif: riv den gule citronskræl fint, inden du presser citronen. Skrællen skal bruges senere.

rasptorskefilet uden skind
10 min.
Fisk

Del fisken i 3-4 stykker stykker pr. person. Krydr stykkerne med lidt salt og peber. Vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen. 

Gryde: Fyld ca. 1 liter olie i en 4 liters gryde så olien står ca. 6-8 cm højt i gryden. Friter de panerede fiskestykker i ca. 180 grader varm neutral olie. Friter højst 2-3 stykker ad gangen og friter til de er gyldne, netop gennemstegt og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for at olien er varm nok før du friterer næste omgang

Friture: Friter de panerede fiskestykker i ca. 180 grader varm neutral olie. Friter højst 4-6 stykker ad gangen og friter til de er gyldne, netop gennemstegt og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt. Sørg for at olien er varm nok før du friterer næste omgang

Alternativt kan de for en lidt mere fedtfattig version stegs sprøde på en pande i lidt neutral olie og smør. Meeeen hvem har brug for at være asketisk her? 

citronkrystal karl
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med revet citron. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!

Bemærk på billedet er brugt macaroni og ikke orecchiette, som du får med til denne opskrift. 

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?