JJeg elsker, hvordan sprødstegte gnocchi giver bid og en skøn, næsten nøddeagtig smag. Sammen med karamelliserede løg, spinat, feta og dild bliver det en rig og kompleks ret med både friskhed og umami.
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl spinat, citron og dild.
Steg gnocchi sprøde
Opvarm en stor pande ved middel-høj varme og tilsæt halvdelen af smørret.
Kom gnocchi på panden i ét lag og steg i ca. 8–10 minutter, til de er gyldne og sprøde på alle sider. Vend dem undervejs.
Krydr med lidt salt og læg til side.
Karamelliser forårsløgene
Smelt resten af smørret på panden ved middel varme.
Tilsæt forårsløg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 5 minutter, til de er bløde og let karamelliserede.
Tilsæt spinaten
Tilsæt spinat og halvdelen af saltet.
Steg videre i ca. 5 minutter, til spinaten falder sammen.
Smag til og justér evt. med lidt ekstra salt.
Saml retten
Vend spinat-løgblandingen sammen med de sprødstegte gnocchi.
Tilsæt citronskal og halvdelen af citronsaften.
Vend feta, parmesan og dild i retten og varm igennem et minut.
Smag til med peber og evt. lidt mere citronsaft.
Fordel gnocchi-blandingen på varme tallerkener.
Drys med resten af fetaen, lidt af det grønne fra forårsløgene og ekstra dild.
Servér straks.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften