0
Spydstegt lyn-porchetta med syltet citron dertil kartoffelsalat med purløg

Spydstegt lyn-porchetta med syltet citron dertil kartoffelsalat med purløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Start med at lave syltet citron. Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule).

2. Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern eller et rivejern), læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen (gem lidt til at lynsylte rødløg).

3. Hæld samme mængde af din bedste olivenolie over den syltede citron, og tilsæt halvdelen af porchettakrydderiet sammen med masser af knust sort peber.

4. Kom kødet i en skål, og drys resten af porchettakrydderiet over. Vend rundt med salt og peber.

5. Kog kartoflerne møre i saltet vand, køl dem lidt ned med koldt vand, og pil evt. skrællen af.

6. Del hver kartoffel i 2-3 stykker.

7. Skær det halve af rødløgene tyndt, gerne på et mandolinjern. Dryp dem med lidt citronsaft, og vend rundt. Lad dem trække i 5-10 minutter.

8. Lav en dressing af dijonsennep rørt sammen med lidt sukker, god olivenolie, salt og peber.

9. Vend de kogte kartofler sammen med de lynsyltede rødløg og sennepsdressingen.

10. Vend kartoffelsalaten med fintskåret purløg.

11. Smag til med salt og peber.

12. Skær de sidste rødløg i både, og del peberfrugten i mundrette stykker.

13. Sæt kød, rødløg og peberfrugt på spyddene, og pensl dem med lidt citronolie. Nu er de klar til at stege eller grille på pande eller grill.

14. Steg dem ved høj varme i ca. 1½-2 min. på hver side (alle 4 sider). Når de er færdige, lægger du dem på et lunt fad, og hælder resten af den syltede citron og citronolien over.

Anretning: Server som vist på billedet med kartoffelsalat ved siden af.

Porchetta krydderi: Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløgspulver, salvie, sort peber - lige dele af hver

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?