0
Squashtærte med himmelbjergost og syrlig gulerodssalat

Squashtærte med himmelbjergost og syrlig gulerodssalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

squashpizzadej - på surdejløgHimmelbjergostovn
1 min.
Lav tærten

Start med at skære squash og løg i tynde skiver - gerne på et mandolinjern.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et let melet bord - ca. 0,5 cm.

Læg dejen op på en bageplade med et bagepapir under. Læg squashskiverne taglagt og kom løgene ovenpå. Riv osten henover og slut af med nogle dråber olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Fold de yderste 1-2 cm af dejen opover til en kant. 

Bag til dejen er gylden og gennembagt - ca. 25 min.

skål
15 min.
Lav salaten

Lav lange bånd af gulerødderne med en kartoffelskræller. Skræl grapen, skær den i skiver og herefter i mundrette bider. Rist mandlerne let på en tør pande - 2-3 min. Hak dem derefter groft.

Bland grape, mandler og gulerod i en skål

citrontimian
30 min.
Anretning

Pluk blade af citrontimian ud over tærten når den kommer ud af ovnen. Anret på en tallerken med salaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?