0
Auberginetærte med Bavnehøjost og råkostsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pizzadej - på surdejløgaubergine
1 min.
Lav tærten

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær aubergine og løg i tynde skiver - gerne på et mandolinjern.

Rul dejen tyndt (ca. 0,5 cm.) ud med en kagerulle på et let melet bord.

Læg dejen op på en bageplade med et bagepapir under. Læg aubergineskiverne taglagt, og kom løgene ovenpå. Riv osten henover og slut af med nogle dråber olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Fold de yderste 1-2 cm af dejen opover til en kant. 

Bag ca. 25 min. til dejen er gylden og gennembagt.

gulerødderhasselnøddekernerappelsin
15 min.
Lav salaten

Lav lange bånd af gulerødderne med en kartoffelskræller. Skræl appelsinen, skær den i skiver og herefter i mundrette bider. Hak nødderne groft.

Bland appelsin, nødder og gulerod i en skål.

citrontimian
30 min.
Anretning

Pluk blade af citrontimian ud over tærten, når den kommer ud af ovnen. Anret på en tallerken med salaten på siden.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?