0

Srirachastegt mørksej med stegt spidskål og brune ris i sesamolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

ristet sesamoliecitrontamari soya saucehvidløg
5 min.
Rør vinaigretten

Kom 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og dæk med kogende vand, så det kan smelte.

Riv halvdelen af hvidløget ned i skålen og tilsæt citronsaft og sesamolien.

Smag vinaigretten til med salt og sukker.

spidskål
10 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

mørksejfilet uden skindsriracha saucehvedemel
15 min.
Panér fisken

Skær fisken i mundrette stykker og overfør til en skål. Tilsæt srirachaen og riv resten af hvidløget i. Vend det godt rundt og krydr med salt.

Gør en tallerken med mel klar. 

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme. 

Vend fiskestykkerne i hvedemel og steg dem i godt med olie på to sider, indtil de får godt med farve og begynder at flage. 

30 min.
Anretning

Vend risene med vinaigretten og fordel dem i dybetallerkener. Anret fisken og den stegte kål henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?