0
Srirachastegt mørksej med stegt spidskål og brune ris i sesamolie

Srirachastegt mørksej med stegt spidskål og brune ris i sesamolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 30 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. 

ristet sesamoliecitronhvidløgtamari soya sauce
5 min.
Rør vinaigretten

Kom 1/2 tsk. sukker pr. pers. i en skål, og dæk med lidt kogende vand, så det kan smelte.

Riv halvdelen af hvidløget ned i skålen, og tilsæt citronsaft, soya sauce og sesamolie.

Smag vinaigretten til med salt og sukker.

spidskål
10 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over ved høj varme. Steg kålen i 1 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt.

Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

mørksejfilet uden skindsriracha saucehvidløg
15 min.
Panér fisken

Skær fisken i mundrette stykker, og overfør til en skål. Tilsæt sriracha sauce, og riv resten af hvidløget i. Vend det godt rundt, og krydr med salt.

Gør en tallerken med mel klar. 

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme. 

Vend fiskestykkerne i hvedemel, og steg dem i godt med olie på to sider i ca. 3-4 min., indtil de får godt med farve, og begynder at flage. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i dybe tallerkener, vend kålen med vinaigretten, og anret den og fisken ovenpå risene.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
535 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
4,2 g
Kostfibre:
4,9 g
Protein:
33,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?