0
Sprøde skærising/rødspætte og frisk mango/gulerodssalat med honning, mynte og ingefær

Sprøde skærising/rødspætte og frisk mango/gulerodssalat med honning, mynte og ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skærisingfilet uden skindris, basmati
1 min.
Fisken og risene

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Fiskefileterne foldes sammen på langs, og vendes i mel. 
Hvis du ikke har grov durummel eller semolina, kan almindeligt mel eller rugmel også bruges.
Lad fisken ligge på en rist, mens salaten laves, så melet kan sætte sig.

mangogulerodingefærSød chilisaucemynte
10 min.
Salaten

Mynten skylles og slynges tør, og bladene plukkes af stilkene.
Myntebladene snittes i ultra-tynde strimler.

Mangoen skrælles og skæres i tern, og kommes over i en stor skål, der kan rumme hele salaten, sammen med mynte og sweet chili-sauce.

Gulerødderne skrælles, skæres i ultra-tynde tændstikker (det gøres nemmest på et mandolinjern), og blandes i salaten.

Skræl ingefæren ved at skrabe den med en teske, og riv derefter ingefæren fint. Du skal bruge 1-2 tsk. revet ingefær pr. person.

Salaten smages til med 1-2 tsk. flydende honning pr. person samt ingefær.

 

25 min.
Stegning og servering

Fiskene steges sprøde 1-2 minutter på hver side i en blanding af olie og smør. Krydr med salt og peber undervejs.


Servér de sprøde fisk til salaten og risene.

~Velbekomme~

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?