Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Fiskefileterne foldes sammen på langs, og vendes i mel.
Hvis du ikke har grov durummel eller semolina, kan almindeligt mel eller rugmel også bruges.
Lad fisken ligge på en rist, mens salaten laves, så melet kan sætte sig.
Mynten skylles og slynges tør, og bladene plukkes af stilkene.
Myntebladene snittes i ultra-tynde strimler.
Mangoen skrælles og skæres i tern, og kommes over i en stor skål, der kan rumme hele salaten, sammen med mynte og sweet chili-sauce.
Gulerødderne skrælles, skæres i ultra-tynde tændstikker (det gøres nemmest på et mandolinjern), og blandes i salaten.
Skræl ingefæren ved at skrabe den med en teske, og riv derefter ingefæren fint. Du skal bruge 1-2 tsk. revet ingefær pr. person.
Salaten smages til med 1-2 tsk. flydende honning pr. person samt ingefær.
Fiskene steges sprøde 1-2 minutter på hver side i en blanding af olie og smør. Krydr med salt og peber undervejs.
Servér de sprøde fisk til salaten og risene.
~Velbekomme~
Kommentarer og forslag til opskriften