0
Steak af økookse med stegte courgetter, pasta og basilikum

Steak af økookse med stegte courgetter, pasta og basilikum

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Krydr bøfferne på begge sider med masser af knust sort peber og salt. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg bøfferne. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Tilsæt en lille klat smør til panden sammen med finthakket hvidløg og lad det bruse op - vend bøfferne deri et par gange. Tag bøfferne af panden når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og lad dem trække tildækket i 1-2 min.

Courgetter og tomat: Skær 1/2 cm tykke skiver af courgetter og halvér tomaterne. Steg courgetter gyldne på panden med hvidløg, hvor du stegte bøfferne. Når courgetterne er ved at være gyldne, vendes de halverede tomater deri og det hele smages til med salt og peber.

Pasta: Kog pastaen, i rigeligt letsaltet vand tilsat et par dråber olivenolie, til den er al dente (ca. 8-10 min.). Dræn pastaen og vend den på panden med grøntsager. Riv halvdelen af parmesanen i og vend rundt sammen med masser af plukket hakket basilikum (gem lidt hele basilikumblade som pynt).

Anretning: Som vist på billedet med friskplukkede basilikumblade og det sidste revet parmesan.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?