0
Steak af okse med perlebyg, radicchio og rødbeder

Steak af okse med perlebyg, radicchio og rødbeder

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Krydr bøfferne på begge sider med masser af knust sort peber og salt. Gnid det godt ind i kødet og lad bøfferne trække i 5 min. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg bøfferne. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Tilsæt en god klat smør og hele letknuste hvidløgsfed samt frisk rosmarin til panden og lad det bruse op. Steg til hvidløget er gyldent uden at branke smør og hvidløg og tag bøfferne af panden, når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og lad dem trække tildækket i 1-2 min.

Perlebygsalat med radicchio og rødbeder: Kog de skyllede rødbeder møre i rigeligt godt saltet vand - det tager ca. 30 minutter! Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af og skær dem i mundrette stykker og kom dem i en skål. Kog perlebyg i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt – kog dem ved svag varme i 15 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 10 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe grundigt af. Fjern de yderste blade af radicchio'en og snit det groft – skyl i vand og dræn dem tørre. Tilsæt revet pecorino sammen med masser af skyllet og grofthakket persille. Rør det hele sammen og smag til med salt, peber og citronsaft samt masser af din bedste olivenolie.

Anretning: Som vist på billedet - riv det sidste pecorino over retten ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?