HUSK AT UDBLØDE KIKÆRTERNE ALLEREDE DAGEN FØR!
Hæld dem i en skål, dæk med rigeligt koldt vand og lad dem stå i mindst 8 timer i køleskabet.
Sprøde garam masala kikærter og broccoli: Dræn kikærterne i en sigte. Kog dem møre i ca. ½ time i rigeligt letsaltet vand - husk at skumme vandet af. Dræn vandet fra og rist ærterne på en pande i neutral olie. Når de er sprøde tilsættes garam masala. Rist igennem og drys med fint salt. Skær broccoli ud i små buketter og blancher dem i 1 minut i saltet vand. Vend broccoli sammen med kikærter og server. Drys med masser af grofthakket koriander og fintsnittet forårsløg.
Kød: Krydr bøfferne på begge sider med lidt garam masala og lidt salt. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg bøfferne. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Tilsæt en lille klat smør til panden sammen med finthakket hvidløg og lad det bruse op - vend bøfferne deri et par gange. Tag bøfferne af panden når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og lad dem trække tildækket i 1-2 min.
Garam masala har persisk oprindelse, men er i dag en uundværlig ingrediens i det nordindiske køkken. Lidt peber og nelliker giver et stærkt strejf, men garam masala bruges mere til at tilføje en aromatisk styrke til mange retter i det sydlige Asien.
*ASAs Garam Masala indeholder spidskommen, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, kanel og laurbærblade.
Kundekommentarer ()