0
Striploin steak med Chimichurri, pappardelle og coeur de boeuf tomater

Striploin steak med Chimichurri, pappardelle og coeur de boeuf tomater

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hasselnøddekerner
1 min.
Hasselnødder

Rist nødderne på en tør pande, til de er gyldne. Hak de ristede hasselnødder groft, eller knus dem i en morter, og drys med lidt fint salt.

chimichurri krydderibredbladet persillehvidløg
5 min.
Chimichurri

Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød i.

I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden! Lav den i god tid.

Skyl og hak den bredbladede persille fint sammen med ca. halvdelen af hvidløgene. Rør med god olivenolie, og rør evt. lidt rødvinseddike i, hvis du har. Tilsæt chimichurri krydderiblanding, til du opnår den ønskede smag.

Striploin steak, oksehvidløg
15 min.
Steaks

Steg kødet på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern) eller grill i en smule meget varm olie i et par min. på hver side.

Kom et eller to let knuste hele upillede hvidløgsfed på panden sammen med lidt frisk smør, og krydr med lidt af Chimichurri-krydderiet samt god flagesalt.

Steg bøfferne, til du har den rette og ønskede stegegrad, og lad dem trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 min. Gem panden til tomater og pasta.

pappardelle, frisk
25 min.
Pasta

Kom pappardelle i rigeligt godt saltet og spilkogende vand (skal smage salt som havvand), og lad dem koge i 2-3 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af i et dørslag.

coeur de boeuf tomater
30 min.
Sådan samler du retten

Skær tomaterne ud i tern, og kom dem på panden, hvorpå du stegte kødet. Rist dem lynhurtigt igennem.

Kom den kogte pappardelle på sammen med halvdelen af de knuste hasselnødder, og vend rundt. Krydr med salt og peber. 

hasselnøddekerner
35 min.
Anretning

Anret på varme tallerkener, kom tynde skiver af kødet oven på pastaen, drys med ristede hakkede hasselnødder, og dryp Chimichurri over kødet.

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?