Steaks: Tag bøfferne ud af køleskabet og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Lad dem få stuetemperatur før stegning. Steg dem på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern). Steg i en smule meget varm olie i et par minutter på hver side. Kom et par let knuste hele u pillede hvidløgsfed på panden sammen med lidt frisk smør. Til sidst krydres med lidt af Chimichurri-krydderiet samt god flagesalt. Bøfferne steges indtil du har den rette og ønskede stegegrad. Lad bøffen trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 minutter, inden den trancheres. Gem panden til tomater og pasta.
Hasselnødder: Bag hasselnødder i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter - rist nødderne til de er gyldne og dufter af … ta daaaa HASSELNØDDER ;-) Gnub hasselnødderne i et rent viskestykke således at hinderne falder af – de kasseres. Hak de ristede hasselnødder groft eller knus i en morter og drys med lidt fint salt.
Pasta: Kom pappardelle i rigeligt godt saltet og spilkogende vand (skal smage salt som havvand!) med et par teskefulde olivenolie og lad dem koge i 2-3 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
Chimichurri: er en grøn salsa der er fantastisk at dyppe grillet kød i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden! Lav den i god tid. Skyl og hak det bredbladede persille fint sammen med det sidste hvidløg, rør med god olivenolie, rør evt. lidt lidt rødvinseddike i hvis du har det samt krydderiblandingen til du opnår den ønskede smag!
Sådan samler du retten: Kom halverede tomater på panden hvorpå du stegte kødet. Rist dem lynhurtigt igennem – kom den kogte pappardelle på sammen med halvdelen af de knuste hasselnødder og vend rundt. Anret på varme tallerkener – kom bøffen oven på pastaen – drys med ristede hakkede hasselnødder og server Chimichurri i en skål ved siden af!
Chimichurri-krydderiblanding indeholder: tørret oregano, spidskommen, korianderfrø, sort peber, paprika flager, chili flager
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kundekommentarer ()