0
Steak med kartoffelmos og stuvede porrer og grøn salat

Steak med kartoffelmos og stuvede porrer og grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffelmos: Skræl, vask og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er møre (helt møre), hældes det meste af vandet fra (gem lidt til mosen). Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt af kartoffelvandet, en lille smule fløde og en stor smørklat, til det får en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Stuvede porrer: Skær bund og top af porrerne og kasser evt. grimme blade. Flæk dem på langs og skyl grundigt i flere hold koldt vand. Del i mundrette stykker (ca. 2 x 2 cm). Sautér porrerne i lidt olivenolie sammen med plukket og hakket timian og finthakket skalotteløg. Krydr med salt og peber. Når porrerne er bløde uden at tage farve, tilsættes piskefløde og det hele koges ind et par minutter til fløden tykner. Smag til med salt og peber.

Steaks: Tag bøfferne ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så de er ensartede i tykkelsen. Lad dem få stuetemperatur før stegning. Steg dem på en god solid pande (gerne af støbejern). Halver hvidløg og steg dem med skærefladen nedad samme med bøfferne. Sørg for at krydre godt med sort peber og godt salt. Kom et par klatter koldt smør på panden sammen med frisk timian og steg, indtil bøfferne har den rette og ønskede stegegrad. Lad dem trække lunt og tildækket med stanniol i 2-3 min.

Salat: Skyl salaten i koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. Del tomaterne i små stykker, og drys dem med sukker, salt, peber samt lidt timian – lad dem trække 10 minutter. Vend salat og tomater sammen med god olivenolie.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?