Steaks: Tag bøfferne ud af køleskabet og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Lad dem få stuetemperatur før stegning. Steg dem på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern). Steg i en smule meget varm olie i et par min. på hver side. Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Steges indtil de har den rette og ønskede stegegrad. Lad bøffen trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 min., inden den trancheres.
Goma dressing: Rist sesamfrø i en 175 grader varm ovn i ca. 12-15 min. - til de er gyldne. Knus dem derefter i en morter - mal til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. rørsukker, citronsaft og tamari + evt. lidt god mayonnaise hvis du har det (kan snildt udelades). Lad gerne dressingen trække lidt så sukkeret opløses. Smag til med sesamolie og salt og peber.
Pappardelle: Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand i 3-4 min. (vandet skal smage salt som Middelhavet siger Italienerne!) Kom pastaen i et dørslag og vend den med lidt sesamolie i en skål – hold den lun!
Svampe og broccoli: Rens svampene og snit eller riv dem i tynde lameller. Pluk broccoli i så små og fine buketter du kan - jo mindre jo bedre. Rist svampe på en varm pande i lidt neutral olie - når de er gyldne krydres med salt og peber samt hakket hvidløg og der tilsættes broccoli som ristes med i 2 min. - krydr igen med salt og peber og vend det i den kogte pasta sammen med 2/3 af goma dressingen og fintskåret skalotteløg (brug halvdelen nu!). Smag til med salt og peber.
Anretning: Skær kødet ud i tynde skiver og anret oven på den lune pasta - fordel den sidste gomadressing over kødet og drys med det sidste hakkede løg.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Kundekommentarer ()