0
Steak med quinoa, æbler, selleri, pecorino, peanuts & spinat

Steak med quinoa, æbler, selleri, pecorino, peanuts & spinat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kogt quinoa: Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., sluk og lad quinoaen trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

Quinoasalat med spinat, æbler og peanuts: Skyl spinaten grundigt i 2 hold koldt vand - og tør i en salatslynge. Skær æbler og selleri i tern og hak peanuts (brug det halve her!) fint og vend det med den let afkølede quinoa sammen med spinaten. Smag til med revet pecorino, salt, peber, lidt sukker samt citronsaft og lidt af den gule skal. Kom det hele i en skål eller et fad, dryp generøst med din bedste olivenolie, og kværn sort peber over. Vend rundt.

Steaks: Krydr kødet på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg kødet. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt frisk smør og lader det bruse op. Tag kødet af panden, når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og server straks.

Anretning: Som vist på billedet – riv det sidste ost over og drys med de sidste hakkede peanuts.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?