0
Steak Milanese med penne, broccoli og tomat

Steak Milanese med penne, broccoli og tomat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg

Fremgangsmåde

Penne og broccoli: Kog penne i rigeligt godt saltet vand (det skal være salt som Middelhavet, siger italienerne). Det sidste minut tilsættes små buketter broccoli til vandet sammen med pastaen og koges med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad det stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.

Steak (se video ovenover) Milanese: Krydr kødet grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend kødet i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst vender du det i en blanding af rasp og lidt fintrevet parmesan. Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når kødet er gyldent og sprødt på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør som skal bruse op. Vend nu kødet og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. (Kødet må gerne være medium stegt). Sæt kødet til side et lunt sted, mens du laver pastaen.

Pasta: Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rist dem gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte kødet. Når de dufter godt af gyldne løg ,tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu hele skyllede dadeltomater, krydr med salt og sort peber og riv det sidste parmesan i.

Anretning: Som vist på billedet med en halv citron, som presses over kødet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?