0
Stegt aubergine i miso med nudler, peanuts og syrlige gulerødder

Stegt aubergine i miso med nudler, peanuts og syrlige gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebrun misotamari soya sauce
1 min.
Marinér aubergine

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til nudler - husk et godt skud salt.

Skær auberginen i store tern. Pisk misoen sammen med soyasaucen, og vend aubergineternene heri. 

gulerødderforårsløglimepeanuts
5 min.
Forbered grønt

Skær gulerødderne i tynde strimler eller skiver. Brug gerne et mandolinjern. Vend gulerødderne sammen med masser af limesaft og et lille drys sukker. Lad trække indtil servering.

Snit forårsløgene fint, og del dem i grønne og hvide stykker.

Hak peanuts fint med en kniv.

nudler
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

forårsløgaubergine
20 min.
Steg aubergine

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg aubergineternene i 4-5 min., til de er møre, og har taget lidt farve. Lad de hvide forårsløg stege med på panden det sidste minuts tid.

peanutsforårsløg
30 min.
Anretning

Anret nudlerne i en dyb tallerken med auberginetern ovenpå. Kom gulerødderne ved siden af, og drys med peanuts og de grønne forårsløg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.