
Sæt en gryde vand over til at koge nudler i. Kog dem, til de er al dente - smag dig frem.
Når nudlerne er møre, dræner du vandet væk, og vender dem med et par dråber olie.
Skyl aubergine, squash og gulerødder.
Skær gulerødderne i tynde skiver.
Skær aubergine og squash i grove firkanter. Find en stor gryde eller wok frem, og steg aubergine og squash i 2-3 min., til de har taget farve og er mørnet lidt.
Vend gulerødder og basilikumblade sammen med masser af limesaft, fintrevet limeskal og et drys sukker.
Tag grøntsagerne op af gryden/wokken, og tilsæt karrypaste, kokosmælk, lidt salt og fishsauce, hvis du har.
Lad det koge et minut eller to, og tilsæt så squash og aubergine.
Anret nudlerne i en dyb tallerken, og kom karryen over. Slut af med at komme gulerodssalaten ovenpå.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften