Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl spidskål og forårsløg. Snit begge dele super fint med en skarp kniv.
Vend kål og løg sammen i en skål med kimchimarinade og lidt salt. Kram det hele godt sammen, og lad det trække indtil servering.
Rist nødder og sesam et par minutter på en tør pande - en del af gangen.
Hak nødderne groft med en kniv. Bland sesamfrø ned i den krydrede kål.
Rengør panden fra før, og varm den op igen. Tilsæt en smule olivenolie.
Halvér avokado, fjern stenen, og tag kødet ud af skallen i et helt stykke. Steg avokadoen på skærefladen i 2-3 min., til den har taget godt med farve. Tag den af panden, og krydr med salt og godt med limesaft.
Anret ris i bunden af en dyb tallerken med den stegt avokado og kålsalat ovenpå. Slut af med et drys nødder.
Velbekomme!
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kommentarer og forslag til opskriften