0
Stegt blæksprutte med citron og basilikum serveret med romesco sauce

Stegt blæksprutte med citron og basilikum serveret med romesco sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Romesco sauce stammer fra Tarragona, i det nordøstlige Spanien, hvor de lokale fiskere i århundreder har spist den til simple fiskeretter som grillede sardiner eller som her til blæksprutter.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Romesco Sauce:

Gnid de 4 peberfrugter i olivenolie og sæt dem i en 250 grader varm ovn i 25 minutter. Når de er meget mørke tages de ud og lægges i en skål der dækkes med tætsiddende film. Lad dem hvile i 10-15 minutter. Nu kan skindet nemt fjernes og kasseres sammen med kernerne og "indmaden" fra peberfrugterne.

Rist mandler og hasselnødder på en tør pande. I en tykbundet gryde ristes tynde skiver af 3 fed hvidløg i lidt olivenolie sammen med tern af daggammelt brød til begge dele bliver gyldne uden at branke. Tilsæt kødet fra peberfrugter og tomat skåret i tern og lad det simre sammen med chili, eddike, safran og piment d’espelette i en halv times tid under låg. Når det meste af væden er kogt ind/fordampet skal det hele blendes sammen med de ristede mandler og hasselnødder samt det sidste olivenolie. Blend i en foodprocessor og blend kun indtil du har en rustik, men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber.

20 min.
Blæksprutte:

Hvis du får hele blæksprutter så skal du fjerne indmaden, hovedet og armene, som nemt rives fra kroppen pas på blækken farver, brug evt. engangshandsker. Skyl og rens "tuberne" i lidt vand og sørg for at alle hinder er fjernet. Flæk kroppen og skær nu let ind i kødet på kryds og tværs i et gittermønster. Varm lidt olivenolie på en god pande og tilsæt skiver af to fed hvidløg. Når hvidløg er gyldent tilsættes blæksprutter som steges på den ridsede side i 1-2 minutter for fuld blæs. Krydr med salt og sort peber og vend dem og tæl til 10 - nu er de færdige. Overfør blæksprutterne til en skål hvor du har lidt citronsaft og skallen af en ½ citron, lidt olivenolie samt hakket basilikum. 

60 min.
Anretning

Vend det hele rundt og server med romesco, en grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?