
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Bring en gryde med rigeligt vand i kog. Tilsæt æggene, og kog dem præcis 5 min. Kom dem derefter over i koldt vand et minut eller to, så de ikke koger videre.
Skær blomkålen ud i grove buketter med stok på. Læg dem på en pande med lidt olivenolie, og steg dem stille og roligt i ca. 10-12 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre med en smule bid.
Krydr dem herefter grundigt med salt og friskkværnet peber, lidt dråber olivenolie og godt med fintrevet citronskal.
Dræn kikærterne, og kom dem op i en lille kasserolle sammen med lidt olivenolie. Tilsæt krydderblandingen, og lad dem sautere lidt ved lav varme. Kom så creme fraichen i gryden, og lad det koge lidt ind og creme kikærterne.
Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter, skal du nok ikke bruge alt krydderiet - smag dig frem.
Skyl radiserne, halvér dem på langs, og vend dem evt. med lidt citronsaft og en dråbe olivenolie.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med blomkål og radiser ovenpå - og det bløde æg ved. Husk at krydre ægget inden du spiser.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften