0
Stegt blomkål med røget paprika og sedani
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sedani, 50% fuldkornsmør
1 min.
Sedani

Sæt en stor gryde over med godt saltet vand til at koge pastaen i. Lad den koge til den er al dente, sigt vandet fra og vend den med en god klat smør eller et godt skud olivenolie.

blomkål
5 min.
Blomkål

Skær blomkålen ud i kvarte. Find en bred gryde eller højkantet pande og varm den op ved højeste varme. Tilsæt lidt olivenolie og brun blomkålen å skærefladen - 2-3 min. Tag dem herefter op igen og gem til senere.

røget paprikaflåede og hakkede tomaterrød peberfrugtløghvidløgsmør
10 min.
Grønt

Skræl løg og hvidløg og skyl den røde peber.

Hak løg og hvidløg fint. Skær peberen i tern.

Brug panden fra før og tilsæt lidt nyt olie. Steg løgene stille og roligt til til de begynder at blive bløde og tage lidt farve i kanten. 8-10 min.

Tilsæt så rød peber, hvidløg og paprika til retten og varm igennem under omrøring, 2-3 min. Tilsæt de hakkede tomater og tryk blomkålen godt ned i saucen. Kom en klat smør med.

Læg låg på og lad det simre stille og roligt 10-15 min under låg.

bredbladet persille
20 min.
Persille

Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.

bredbladet persille
30 min.
Anretning

Lige inden servering tager du blomkålene op af gryden. Rører yoghurten ud i saucen og smager den til med salt og friskkværnet peber.

Anret blomkålen sammen med sauce ovenpå den kogte pasta - og drys med persille blade.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?