Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Skær fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad med folie over til senere - sæt ikke fadet på køl.
Dræn kikærterne for vand og blend dem med rigeligt, god olivenolie til en grov hummus. Riv citronen fint og læg skallen til side til senere. Smag hummusen til med citronsaft, tahin, salt og friskkværnet peber.
Dræn oliven og hak dem groft med en kniv. Gem dem til anretning.
Sæt fisken i ovnen og lad den bage ca. 15 minutter til den er mør.
Del blomkålen i 1-2 store buketter pr kuvert. Steg dem stille og roligt på en pande, i en smule olie, til de har taget godt med farve og er blevet møre med lidt bid. Ca. 10 minutter i alt.
Anret hummus i bunden af en tallerken med blomkålen ovenpå og fisken på siden. Slut af med at drysse oliven og fintrevet citronskal over retten.
Velbekomme!
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()