0
Stegt blomkål på grov hummus med oliven og bagt torsk

Stegt blomkål på grov hummus med oliven og bagt torsk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Fisken

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Skær fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad med folie over til senere - sæt ikke fadet på køl.

kikærter i vandtahinsorte Leccino oliven, uden sten
5 min.
Hummus

Dræn kikærterne for vand og blend dem med rigeligt, god olivenolie til en grov hummus. Riv citronen fint og læg skallen til side til senere. Smag hummusen til med citronsaft, tahin, salt og friskkværnet peber.

Dræn oliven og hak dem groft med en kniv. Gem dem til anretning.

torskefilet uden skind
15 min.
Torsk

Sæt fisken i ovnen og lad den bage ca. 15 minutter til den er mør.

blomkål
17 min.
Blomkål

Del blomkålen i 1-2 store buketter pr kuvert. Steg dem stille og roligt på en pande, i en smule olie, til de har taget godt med farve og er blevet møre med lidt bid. Ca. 10 minutter i alt.

 

30 min.
Anretning

Anret hummus i bunden af en tallerken med blomkålen ovenpå og fisken på siden. Slut af med at drysse oliven og fintrevet citronskal over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?