Skyl perlebyggen i en sigte, og sæt den derefter over at koge i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt under låg i ca 20. min, til den er mør.
Skær den nederste centimeter af bunden af stokken på broccolien. Skræl stokken med en kartoffelskræller for at fjerne den groveste skræl.
Skær herefter broccolien ud i buketter med masser af stok på. Læg broccolibuketterne i iskoldt vand til senere.
Rist mandlerne på en tør pande, til de har taget en smule farve, og hak dem derefter groft igennem med en kniv.
Skær stenen ud af de flade ferskner, og del kødet i mundrette bidder på ca. 2x2 cm.
Skyl korianderen, hvis det er nødvendigt, og pluk bladene af stilkene. Snit stilkene super fint med en skarp kniv, og gem begge dele til senere.
Tag broccolien op af vandet, og dryp den meget grundigt af.
Varm en pande godt op, og tilsæt en smule olie. Steg broccolibuketterne på panden i ca. 5-6 min, så de tager farve men beholder lidt bid.
Kort før du tager dem af panden, tilsætter du krydderiblandingen, og vender det hele godt rundt.
Hæld vandet fra perlebyggen, og smag til med et godt skud olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret den i bunden af en tallerken, og kom den stegte broccoli ovenpå.
Slut af med at drysse korianderblade, stilke, mandler og ferskner ud over retten, og kom små klatter creme fraiche rundt omkring.
Velbekomme!
Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.
Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme.
Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt.
Kundekommentarer ()