
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, kom dem over i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt, og lad dem koge i 5-7 min.
Sluk så for gryden, og lad dem trække under låg indtil servering.
Pluk blomkålen ud i buketter, og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag buketterne på en bageplade i 15-20 min., til de har taget lidt farve, og er blevet møre med bid.
Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 kuverter, kan du undgå ovnen, og blot stege blomkålen på en pande.
Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og giv den et opkog (creme fraichen skal kun lige op at koge kortvarigt).
Lige inden servering, kommer du ærterne op i creme fraichen, og giver den et nyt opkog, blot så ærterne lige får varme.
Smag til med salt, masser af friskkværnet peber og fintrevet citronskal.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en god mængde olie til panden.
Dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med salt.
Steg fileterne på skindsiden i 3-4 min. Vend derefter, og steg i maks. 30 sek. Steg gerne fileterne over to gange, hvis du laver mad til 3-4 pers.
OBS. Hvis du modtager kuller, og gerne vil have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Anret kartofler og fisk på en tallerken med den bagte blomkål på siden.
Slut af med at komme stuvede ærter over retten, og kom evt. et par dråber citronsaft over fisken.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften