0
Stegt bundgarnsmakrel med black garlic dressing, brune ris, æble, salat og rabarber

Stegt bundgarnsmakrel med black garlic dressing, brune ris, æble, salat og rabarber

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

  1. Kog de skyllede brune ris i rigeligt, letsaltet vand efter anvisning på posen – kom dem i en sigte, når de er møre, og lad dem dryppe og køle let af.
  2. Pluk salaten i mundrette bidder og skyl det i 2 hold iskoldt vand – slyng det tørt i en salatslynge.
  3. Skær æble, rødløg og rabarber i små tern på ca. 3 x 3 mm. Vend det sammen citronsaft og lad det trække 2-3 minutter – rør nu med 1-2 spsk rørsukker.
  4. Mos de sorte hvidløg i en morter og rør en dressing af denne mos, god oliveolie samt god eddike (fx balsamico) ca. lige dele af hver.
  5. Vend de let afkølede ris sammen med æble, rødløg og rabarber samt dressingen af sort hvidløg – smag til med salt og sort peber.
  6. Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles.
  7. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover), der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Er fileterne meget små, forsvinder de små ben nærmest under stegning.
  8. Krydr med salt og peber på kødsiden.
  9. Steg fileterne gyldne på skindsiden på en varm pande i neutral olie i 2-3 min., kun på skindsiden. Når skindet er ved at være sprødt og gyldent, tilsættes 2-3 små klumper frisk smør, som bruses af.
  10. Vend fisken og tæl til 5 - VOILA - nu er fisken klar.
  11. Vend de skyllede og groft plukkede salatblade sammen med rissalaten og server straks.
Anretning

Som vist på billedet – pres gerne lidt citron over fisken ved bordet!

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?