0
Stegt bundgarnsmakrelfilet med bagt blomkål og stuvede ærter

Stegt bundgarnsmakrelfilet med bagt blomkål og stuvede ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Makrel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt. Kom dem over i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Lad kartoflerne koge i 5-7 min., sluk så for gryden, og lad dem trække under låg indtil servering.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

blomkål
5 min.
Blomkål

Skyl blomkålen, og pluk den ud i buketter. Vend buketterne med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bageplade i 15-20 min., til de har taget lidt farve og er blevet møre med bid.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 kuverter, kan du undgå ovnen og blot stege kålet på en pande.

creme fraiche 38%citronærter, frost
10 min.
Stuvede ærter

Kom creme fraichen op i en lille kasserolle, og giv den et opkog (creme fraichen skal kun lige op at koge kortvarigt). Lige inden servering, kommer du ærterne op i creme fraichen, og giver den et nyt opkog, blot så ærterne lige får varme. Smag til med salt, masser af friskkværnet peber og fintrevet citronskal.

bundgarnsmakrelfileter
20 min.
Fisk

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en god mængde olie til panden. Dup fileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med salt. Steg fileterne på skindsiden i 3-4 min. Vend derefter, og steg i maks. 30 sek. Steg gerne fileterne over to gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og fisk på tallerkenen med den bagte blomkål på siden. Slut af med at komme sauce over retten, og kom evt. et par citrondråber over fisken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?