Kartofler: Skrab kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand – gem lidt af kogevandet. Rør maizena og mælk sammen i en gryde og kog det op til det tykner. Juster konsistensen med kartoffelvand og smag til. Kom dild og halverede kartofler i, varm igennem og smag igen til med salt og peber.
Salat: Del broccoliblomsten i små buketter, skræl stokken og skær den i små tern. Overhæld begge dele med kogende vand og lad det trække 10 min. Hak løget fint og skær æblekødet i små tern. Klip baconen i tynde strimler på tværs af skiverne og rist dem netop sprøde på panden – dryp dem af på fedtsugende papir. Rør de resterende ingredienser sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend det hele sammen og smag til igen.
Fisk: Fjern evt. skæl, dup fileterne tørre og krydr med salt og peber. Varm en klat smør og tilsvarende mængde olie godt op på en pande og steg makrellerne møre på skindsiden.
Server med en blandet grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften