0
Stegt bundgarnsmakrel/kullerfilet med skind med frisk ravioli med spinat og ricotta, Bøllingsø, majs & salvie

Stegt bundgarnsmakrel/kullerfilet med skind med frisk ravioli med spinat og ricotta, Bøllingsø, majs & salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolberhvidløgskalotteløgsalvieBøllingsøravioli med spinat og ricotta
1 min.
Majs:

Fjern dækbladene på majsene, og skær majskernerne af.

Pil og hak hvidløg og skalotteløg.

Pluk og hak salvie ( gem et par blade til pynt).

Kom de rå majs på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved middelhøj varme i 2-3 min., til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør ved, og kom det hakkede hvidløg på panden. Steg ved medium til høj varme, således at det hele får en lækker karamelliseret overflade. Tilsæt finthakket skalotteløg samt finthakket, plukket salvie, og rist det med et par minutter. Tilsæt lidt revet ost, og smag til med salt og peber.

makrelfilet med skind
15 min.
Fisk:

Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles.

Hvis du har modtaget makrel: S (se video ovenover)kær evt. den lille bræmme af ben væk, der sidder i fileten. Dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Er fileterne små, forsvinder de små ben under stegning.

Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg fileterne gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. kun på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar.

ravioli med spinat og ricotta
17 min.
Ravioli

Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand i 3-4 min.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og pynt med de sidste hele salvieblade efter smag.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?