0
Stegt bundgarnsmakrel/kullerfilet med rigatoni, majs og salvie

Stegt bundgarnsmakrel/kullerfilet med rigatoni, majs og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolberhvidløgskalotteløgsalvieparmigiano reggiano (Parmesan)rigatoni, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta & majs:

Kog pastaen efter anvisning på posen.

Fjern dækbladene på majsene, og skær majskernerne af.

Pil og hak hvidløg og skalotteløg.

Pluk og hak salvie ( gem et par blade til pynt) 

Kom de rå majs på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved semi-hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør ved, og kom det hakkede hvidløg på panden sammen med den kogte pasta. Steg ved medium til hård varme således at både pasta og hvidløg får en lækker karamelliseret overflade. Tilsæt finthakket skalotteløg samt finthakket, plukket salvie og rist med et par minutter. Tilsæt lidt revet parmesan, og smag til med salt og peber.

15 min.
Fisk:

Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at fileterne ikke krøller så meget, når de steges eller grilles.

Hvis du har modtaget makrel:

Skær evt. den lille bræmme af ben væk, der sidder i fileten. Det gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Er fileterne små, forsvinder de små ben under stegningen.

Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg fileterne gyldne på skindsiden på en varm pande i 2-3 min. Vend fisken og til 10 - VOILÁ - nu er fisken klar!

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over, og pynt med de sidste hele salvieblade efter smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?