Skrub og skyl kartoflerne - kog dem møre i rigeligt godt saltet vand.
Pluk salviebladene af stilkene - tag de største fra til fritering senere og hak de små fint.
Pil og hak rødløg så fint som du magter!
Dræn vandet fra kartoflerne og damp dem tørre - mos dem til en grov kompot og rør denne med en generøs klump smør og ca halvdelen af fetaen - smag til med salt og peber samt hakket salvie samt de hakkede rødløg.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær bunden og omtrent halvdelen af toppen af forårsløg og skyl dem grundigt. Kom forårsløg i et ovnfast fad. Rør lidt god eddike, fx balsamico, sammen med lidt sukker eller honning og hæld over løgene. Dryp med god olievenolie og krydr med salt og peber. Bag løgene i ovnen i ca. 15 minutter til de er bløde og gyldne- vend evt et par gange undervejs. Efter ca 8-10 minutter drysses med solsikkekerner og de får de sidste ca. 5-7 minutter. Smuldr fetaosten over forårsløgene, mens de endnu er lune.Pynt med friteret salvie.
Krydr fiskefileterne med salt, peber og fold dem på midten på den lange led. Vend evt. fiskefileterne i lidt rug- eller hvedemel.
Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie.
Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2-3 min., til de er gyldne.
Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 minut.
Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir, såsom køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber.
Som vist!
Kundekommentarer ()