0
Stegt rødspættefilet med søde bagte forårsløg, ristede solsikkekerner, salvie og kompot af nye kartofler med feta

Stegt rødspættefilet med søde bagte forårsløg, ristede solsikkekerner, salvie og kompot af nye kartofler med feta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kartofler:

Skrub og skyl kartoflerne - kog dem møre i rigeligt godt saltet vand.

Pluk salviebladene af stilkene - tag de største fra til fritering senere og hak de små fint.

Pil og hak rødløg så fint som du magter!

Dræn vandet fra kartoflerne og damp dem tørre - mos dem til en grov kompot og rør denne med en generøs klump smør og ca halvdelen af fetaen - smag til med salt og peber samt hakket salvie samt de hakkede rødløg.

salviemaizenahvedemel
10 min.
Friterede salvieblade:
Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene af salvien og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og friter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på. Har du ikke maizena kan det sagtens udelades!
forårsløgfetasalviesolsikkekerner
15 min.
Bagte forårsløg:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær bunden og omtrent halvdelen af toppen af forårsløg og skyl dem grundigt. Kom forårsløg i et ovnfast fad. Rør lidt god eddike, fx balsamico, sammen med lidt sukker eller honning og hæld over løgene. Dryp med god olievenolie og krydr med salt og peber. Bag løgene i ovnen i ca. 15 minutter til de er bløde og gyldne- vend evt et par gange undervejs. Efter ca 8-10 minutter drysses med solsikkekerner og de får de sidste ca. 5-7 minutter. Smuldr fetaosten over forårsløgene, mens de endnu er lune.Pynt med friteret salvie.

rødspættefilet
25 min.
Fisk:
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt, peber og fold dem på midten på  den lange led. Vend evt. fiskefileterne i lidt rug- eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie.

Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2-3 min., til de er gyldne.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 minut.

Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir, såsom køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?