0
Stegt filet af kuller og ravioli med ricotta og spinat med pinjekerner og parmesansauce

Stegt filet af kuller og ravioli med ricotta og spinat med pinjekerner og parmesansauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pinjekerner: Kom pinjekernerne i et ildfast fad, og drys med lidt olivenolie og fint salt. Bag dem gyldne i ovnen ved 175 grader. Det tager 10-15 minutter, og derefter skal de hakkes groft. (Kan også snildt ristes gyldne på en pande).

Parmesan/spinatsauce: Skyl spinaten grundigt i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. Pil hvidløg og skær dem i tynde skiver (brug ½ delen her). Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie stille og roligt ved medium varme, til de netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt 2-3 klumper koldt smør og den skyllede spinat, vend rundt til spinaten er faldet sammen, og krydr med salt, peber og lidt fintrevet muskatnød efter smag. Tilsæt 3-5 spsk. af kogevandet fra pastaen og riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag parmesan/spinatsaucen til med salt og peber samt lidt citronsaft og evt. lidt revet citronskal.

Ravioli: Raviolien tilberedes samtidig med parmesan/spinatsaucen. Kog raviolien i rigeligt godt saltet vand. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne). Kog dem i 4-5 minutter. Dræn i et dørslag (gem lidt af pastakogelagen til saucen).

Fisken: Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend i lidt hvedemel. Steg de små stykker fisk i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm slip let pande. Læg letknuste upillede hvidløgsfed på panden, 1 fed pr. mand, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering.

Anretning: Vend raviolien i parmesan/spinatsaucen sammen med ristede pinjekerner, og anret i varme dybe tallerkener. Top med fisken og riv det sidste parmesan over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?