0
Stegt filet royal af havkat med sauce basquaise, perlerug og Skagenskinke

Stegt filet royal af havkat med sauce basquaise, perlerug og Skagenskinke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt olivenolie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. Tilsæt 25 g små tern af koldt smør og vend fisken. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør/olie fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken - fortsæt drypstegningen i 2-3 minutter. Krydr med lidt salt og peber igen.

Sauce Basquaise: Tomat, løg og peberfrugt skæres i rustikke tern som sauteres i olivenolie sammen med hakket hvidløg, piment d’espelette samt lidt af skinken skåret i små tern. Tilsæt safran, hvidvin og fintrevet skal fra den ene appelsin samt saften fra begge appelsiner. Reducer væden til der er ca. 1/3 tilbage og tilsæt hønsefonden. Lad det simre ved lav varme i 20-25 minutter (væden skal næsten være kogt væk). Lige inden servering monteres den kogende sauce med 125 g små tern af koldt smør. Tilsæt basilikumblade skåret i fine strimler og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.

Anretning: Fordel sauce og fisk på tallerknerne og pynt med resten af skinken skåret i stykker (som vist på billedet).

Server sammen med kogt perlerug marineret med vinaigrette og dine favoritkrydderurter - server gerne godt brød og en grøn salat dertil.

Bonusinfo

Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?