Fisk: Fileterne deles i mindre stykker og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel (eller grahamsmel) og steg på en medium varm pande i godt med olivenolie/smør. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pæn gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side. Tag fisken af panden og hold den varm, mens du steger persillerødderne.
Gulerødder: Rist karryen af på en tør pande. Tilsæt olivenolie og de forkogte kikærter (kog kikærterne møre i ca. 35-40 minutter i rigeligt letsaltet vand) rist dem af og tilsæt derefter tynde skiver af gulerødder samt hakket hvidløg og chili. Lad det hele riste godt igennem og krydr med salt. Vend inden servering tynde skiver af rødløg samt saften fra 2 limefrugter i og tilsæt et godt vrid friske korianderblade.
Persillerødder: Skræl og del persillerødderne på langs. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter (de skal stadig have bid). Rist dem derefter på panden du brugte til fisken. Krydr med salt og peber.
Anretning: Som vist på billedet med lidt plukket koriander, granatæblekerner og et drys sorte sesamfrø samt en god klat drænet yoghurt.
Server sammen med gode indiske naanbrød og et par limebåde.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften