0
Stegt filet royal af mørksej med quinoa tabbouleh

Stegt filet royal af mørksej med quinoa tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., indtil den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Quinoa tabbouleh: Normalt laves denne arabiske klassiker på bulgur men her har jeg brugt den velsmagende og omega 3 fyldte “superfood” quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn den godt - rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt 3½ dl vand og kog i 10 min., sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm, snit rødløg og forårsløg fint, hak persille, koriander og mynte og vend det hele i den let afkølede quinoa. Tilsæt ½ dl god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, finthakket hvidløg og smag det hele til med citronsaft, knust spidskommen, paprika, salt og peber. Vend til sidst plukkede og skyllede blade af hjertesalat deri.

Anret som vist på billedet med lidt plukket koriander og persilleblade drysset over. Hæld gerne lidt ekstra jomfru olivenolie over retten lige før servering og server evt. citronbåde til og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?