Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern.
Kog dem i en gryde med rigeligt vand, til de er møre. Hæld herefter vandet væk, og mos kartoflerne med et piskeris.
Smag til med salt, olivenolie og krydderiblandingen.
Skræl gulerødderne, og enten riv dem på den grove side af et rivejern, eller skær dem tyndt på et mandolinjern, hvis du har sådan et.
Riv citronen fint, og gem skallen til senere.
Smag gulerodsråkosten til med rigeligt citronsaft. Tænk på, at den skal spille op mod den søde mos.
Hak nødderne groft, og vend dem i en lille skål med citronskallen og et par dråber olivenolie.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.
Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 2-3 min. på den ene side, og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret mosen på en tallerken, og drys hasselnødder med citronskal ud over. Kom fisk og råkost ved siden af.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()