Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove chunks på ca. 2x2 cm. Vend dem med lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Sæt de søde kartofler i ovnen i et stort ildfast fad, hvor kartoflerne ikke ligger oveni hinanden men har god plads. Lad dem bage, til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 25 min.
Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg dem til side til senere - ikke på køl.
Del salaten i kvarte og læg den i iskoldt vand til senere.
Kom fløden op i en skål og smag den til med rigeligt citronsaft, fintrevet citronskal og salt og friskkværnet peber. Pisk det hele sammen med en gaffel. Tænk på at fløden skal være godt syrlig, så den tykner let efter nogle minutter.
Pluk dilden ud i blade og hak stilkene fint med en skarp kniv.
Vend fisken i en smule mel, drys dem godt af og steg dem på en rygende varme pande i godt med olie. Ca. 2-3 minutter på hver side. Tilsæt gerne en klat smør når du vender fisken.
Dryp hovedsalaten godt af på et stykke køkkenrulle. Anret salaten på en tallerken med mormordressing og plukket dild henover.
Vend de søde kartofler med de hakkede dildstilke og anret dem ligeledes på tallerkenen - til sidst kommer du fisken på ved siden af.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()