0
Stegt fladfisk med søde kartofler og mormorsalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartofler
1 min.
Søde kartofler

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove chunks på ca. 2x2 cm. Vend dem med lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

Sæt de søde kartofler i ovnen i et stort ildfast fad, hvor kartoflerne ikke ligger oveni hinanden men har god plads. Lad dem bage, til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 25 min.

isingfilet uden skind
10 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg dem til side til senere - ikke på køl.

flødecitronsalatdild
15 min.
Mormorsalat

Del salaten i kvarte og læg den i iskoldt vand til senere.

Kom fløden op i en skål og smag den til med rigeligt citronsaft, fintrevet citronskal og salt og friskkværnet peber. Pisk det hele sammen med en gaffel. Tænk på at fløden skal være godt syrlig, så den tykner let efter nogle minutter.

Pluk dilden ud i blade og hak stilkene fint med en skarp kniv.

isingfilet uden skind
20 min.
Fisk

Vend fisken i en smule mel, drys dem godt af og steg dem på en rygende varme pande i godt med olie. Ca. 2-3 minutter på hver side. Tilsæt gerne en klat smør når du vender fisken. 

25 min.
Anretning

Dryp hovedsalaten godt af på et stykke køkkenrulle. Anret salaten på en tallerken med mormordressing og plukket dild henover.

Vend de søde kartofler med de hakkede dildstilke og anret dem ligeledes på tallerkenen - til sidst kommer du fisken på ved siden af.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?