0
Stegt gnocchi med bagt grønt og creme fraiche

Stegt gnocchi med bagt grønt og creme fraiche

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginetomatersquash
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær tomater, squash og aubergine ud i lige store firkanter på ca. 2x2 cm., bred dem ud på en bradepande med bagepapir, krydr med lidt salt, og dryp lidt olivenolie over. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min., til de har taget flot farve, og er møre.

gnocchifrisk oreganocitronChipotle (røget chili)
10 min.
Gnocchi

Pluk oreganoen ud i blade.

Sæt en stor pande over ved middelhøj varme, tilsæt et godt skud olivenolie - mindst en spsk. pr. pers. - og steg gnocchi sprøde og gyldne i 4-5 min. Træk panden fra varmen, og vend oreganoblade, røget chili og godt med fintrevet citronskal i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Du kan selv styre mængden af chili, men vær ikke for nærig, da det klæder retten med lidt varme og røgsmag.

citron
20 min.
Dressing

Pisk en dressing af lige dele olivenolie og citronsaft.

creme fraiche 38%rucola
30 min.
Anretning

Anret gnocchi i en lille dyb tallerken. Smør en god klat creme fraiche ud i bunden af en kuvertskål. Vend rucola og bagt grønt sammen, anret det ovenpå creme fraichen, og slut af med at komme lidt dressing over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.