Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub gulerødderne, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt, og vend dem med en smule olivenolie, lidt salt og krydderblandingen.
Bag gulerødderne på en bageplade i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er møre med bid.
Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 kuverter, kan du spare ovnen, og stege gulerødderne på panden stille og roligt ved mellem varme i ca. 20 min. Tilsæt krydderblandingen til sidst.
Rist gnocchi på en meget varm pande i godt med olivenolie, og tilsæt gerne en klat smør, hvis du har.
Rist gnocchi i 5-6 min., til de er gyldne og sprøde, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom herefter gnocchierne op i en skål til senere.
Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke. Skær den igennem en gang eller to med en kniv.
Rist nødderne på en pande, og hak dem med en kniv.
Find en stor gryde frem, og kom gnocchi op i sammen med et par dråber olivenolie.
Varm dem lidt igennem et minuts tid, og tilsæt så creme fraiche.
Giv retten et opkog, og tilsæt spinat og godt med fintrevet citronskal.
Træk gryden fra varmen, vend godt rundt, så spinaten falder en smule sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret gnocchi og spinat i bunden af en tallerken.
Skær gulerødderne i mundrette bidder, og anret dem ovenpå. Slut af med at drysse nødder over retten.
Middelhavs-krydderi indeholder:
Kundekommentarer ()