Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl grønkålen grundigt, riv blade af stilkene, og pluk dem i mundrette stykker.
Skyl bladselleri og squash. Skær bladselleri i tynde skiver og squash i tern.
Pil hvidløg, og snit det fint.
Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg grønkålen, til den er faldet en smule sammen. Krydr med lidt salt.
Sæt ca. 1 dl. vand over at koge pr. kuvert enten i en kasserolle eller i elkedel.
Kom miso og boullionpulver op i en skål. Kom lidt af det kogende vand op i, og pisk miso og pulver ud.
Sæt en gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter hvidløgene i 1-2 min., uden at de tager farve.
Tilsæt så drænede kikærter, bladselleri, misoblandingen og det resterende kogende vand. Lad det hele simre under låg i 3-4 min., og smag så til med salt og friskkværnet peber.
Vend stegt grønkål, løvstikke og rå squashtern sammen med kikærterne, og anret i en dyb tallerken.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften