0
Bagte gulerødder i tahindressing med hummus, fladbrød og spinat

Bagte gulerødder i tahindressing med hummus, fladbrød og spinat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
farvede gulerødder
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skrub gulerødderne grundigt, og del hver gulerod i 2-3 lige store stykker.

Bred dem ud på en bageplade, og vend dem med lidt olivenolie og lidt salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til de er møre med bid.

Sæt gerne en anden bageplade ind i ovnen til at bage brød på senere.

kikærter i vandhvidløg
5 min.
Hummus

Dræn kikærterne, og blend dem til en grov hummus med olivenolie, salt og hvidløgsfed efter smag.

tahincitronspinat
10 min.
Tahindressing

Pisk tahin sammen med masser af citronsaft i en skål, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke.

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
20 min.
Fladbrød

Del hver dejkugle i to, og rul dem tyndt ud på et godt melet bord. Dryp med lidt olivenolie og krydderblandingen.

Tag gulerødderne ud af ovnen, og bag brødene på pladen i 3-4 min.

30 min.
Anretning

Smør en god klat hummus ud i bunden af en tallerken. Vend de varme gulerødder og spinaten sammen i en skål med tahindressingen. Anret blandingen hummus, og server brødene på siden. Kom gerne lidt olivenolie over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Naan krydderiblanding indeholder:

35% hel nigella
20% hel sesam
10% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver