0
Stegt kulmule i cremet tomatsuppe med bladselleri og æble

Stegt kulmule i cremet tomatsuppe med bladselleri og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flåede og hakkede tomatergræsk linsesuppe krydderi
1 min.
Forbered suppen

Kom hakkede tomater, krydderblanding og ca. 1 dl vand pr. kuvert op i en gryde. Krydr med lidt salt, og lad suppen koge igennem i 4-5 min. under låg.

Sæt samtidig en stor gryde fuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.

Fregola sarda
5 min.
Kog pastaen

Når vandet koger, koger du pastaen ca. 12 min eller til den er al dente og herefter hælder du det overskydende vand fra.

bladsellerirødt æbleløvstikke
10 min.
Skær det grønne

Skær bladselleri og æble i små bidder. Hak løvstikken groft med en kniv - både stilke og blade.

kulmulefilet uden skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken ud i kuvertstykker, og krydr dem med salt.

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet.

25 min.
Anretning

Blend suppen helt lind, mens du tilsætter fløden. Giv den et sidste opkog, og smag til en sidste gang. Anret i en dyb tallerken med fisk og pasta i. Drys med grønt.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?