Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom hakkede tomater, krydderblanding og ca. 1 dl vand pr. kuvert op i en gryde. Krydr med lidt salt, og lad suppen koge igennem i 4-5 min. under låg.
Sæt samtidig en stor gryde fuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.
Når vandet bulderkoger, koger du pastaen efter anvisning på pakken.
Skær bladselleri og æble i små bidder. Hak løvstikken groft med en kniv - både stilke og blade.
Skær fisken ud i kuverstykker, og krydr dem med salt.
Varm en pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet.
Blend suppen helt lind, mens du tilsætter fløden. Giv den et sidste opkog, og smag til en sidste gang. Anret i en dyb tallerken med fisk og pasta i. Drys med grønt. Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()