0
Stegt havkat i rød karry med glaskål og ærter
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

korianderglaskållime
1 min.
Grøntsager

Sæt en stor gryde vand over at koge, og husk et godt skud salt.

Skræl glaskålet, og skær det i lange tynde stænger.

Hak koriander (både stilke og blade), og skær limefrugten i både.

nudler
10 min.
Kog nudlerne

Kom nudlerne i det kogende vand, og kog dem til de er al dente (smag dig frem).

ærter, frostrød curry pastekokosmælkhavkatfilet uden skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt.

Tag fisken af panden, og kom kokosmælk og currypaste op i panden. Kog det igennem et par minutter, tilsæt ærter, og lad dem lune med.

20 min.
Anretning

Anret nudler og fisk i en dyb tallerken.

Hæld den varme sovs over, drys med koriander og glaskål, og servér med limebåde på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1076 kcal
Fedt:
61,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
40,4 g
Kulhydrat:
92,3 g
heraf sukkerarter:
2,7 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
44,5 g